Sociale relationer skaber sundhed

Mennesket er det mest sociale væsen på planeten. Den menneskelige hjerne er udviklet til at forvente, at der er andre mennesker omkring os, så vi kan føle tryghed og tillid. Derfor har Just Human også stor fokus på fællesskabet og vores sociale sundhed – både i vores formidling, og når vi skaber events som Walk and Talk og projekter for børn og unge.

Vores sociale relationer betyder al verden for, om vi har det godt både fysisk og mentalt. Vi har brug for hjælp og opmuntring fra andre for at lykkes med vores projekter, men også i forhold til vores sundhed betyder sociale relationer ekstremt meget.

Forskning viser, at sociale relationer har lige så stor betydning for vores levealder som alkohol og rygning. Har vi stærke sociale relationer, mindsker vi risikoen for blandt andet hjertekarsygdom og forskellige psykiske lidelser. Også vores immunforsvar trives med, at vi har gode og trygge sociale relationer.

Det at være utroligt rart – og lidt besværligt – at være tæt sammen med andre mennesker. Et af kodeordene for at få samværet til at lykkes er empati.

Det kan du blandt andet læse mere om i indlæggene nedenfor.

Ensomhed er et alarmsignal fra dit indre flokdyr

5 facts: Derfor gør gode venner dig stærk

Giv energi og fokus til mennesker omkring dig

Empati som forudsætning for positive relationer

Kultur - den stærkeste drivkraft i vores sociale adfærd

Selvbestemmelse

At blive bevidst om egne værdier