Just Human sætter fokus på søvnkrisen i børneværelserne

Børn og unge sover omkring en time mindre hver nat, end de gjorde for 30 år siden, anslår eksperter. Over en stor del af verden er den unge generation midt i en regulær søvnkrise. De sover ganske enkelt ikke nok. Det går hårdt ud over deres sundhed og udvikling – både mentalt og fysisk.

De danske børneværelser går bestemt ikke fri for vågne børn. Også mange danske børn og unge sover alt for lidt og møder i stigende grad trætte og uoplagte op i skolen.

I 2018 sætter Just Human og Chris MacDonald fokus på børn og unges søvn.  Vi jagter den tabte time. Hvor er den blevet af? Og ikke mindst – hvordan får vi den tilbage?

Vil du være med i jagten – og dermed støtte vores arbejde for, at børn og unge kan vinde den tabte søvn tilbage?

Følg med her hos Just Human i den kommende tid. Du kan både følge os på Facebook og melde dig gratis ind i Just Human, så du automatisk får vores nyhedsbrev med masser af søvninfo.

Nedenfor finder du indlæg, der fortæller mere om konsekvenserne af børn og unges søvnkrise samt en vox-pop som er set mere end 1,3 mio gange. Du kan også starte med at klikke rundt i hjernen for at få et hurtigt overblik over, hvor meget søvn betyder – for os alle sammen. 

Vox-pop – Chris MacDonald taler med teenagere om søvn

Følg Chris MacDonald på jagt efter svar fra de danske teenagere: ”Er der noget, der stjæler jeres nattesøvn?”, spørger han dem blandt andet i denne video. Videoen er et led i Just Humans arbejde for at få teenagere til at sove lidt mere: Læs mere om ”Jagten på den forsvundne time” og få mere viden om unge og søvn her: http://www.justhuman.com/indsatsomraader/soevn/

Slået op af Just Human i Fredag den 15. december 2017

Spørgsmål og svar om søvn fra foredrag i Århus & Kbh

5 søvnfælder, du kan hjælpe din teenager fri af

Listen til din teenager: Derfor er søvn ikke til forhandling

Derfor skal du vække din teenager søndag formiddag

Moderne unge har skåret en time af nattesøvnen

Den tabte time: Hvorfor sover mange børn og unge for lidt?

Oversigt: Sådan påvirker søvnunderskud krop og hjerne

9 gode råd til en god nats søvn i børneværelset

Søvn styrker forsvaret mod sygdom

Børn kan blive overvægtige af for lidt søvn

Træthed skaber et negativt fokus

Søvnunderskud går ud over børns indlæring

Hvor god er søvnkvaliteten?

Det er dyrt at betale søvngæld