Røgfri fremtid for børn og unge

Hver dag lærer 40 børn og unge at ryge. Ingen af de børn vokser op med en naturlig lyst til at begynde at ryge, så det er desværre noget vi lærer dem i vores kultur, og det kan og skal vi selvfølgelig gøre bedre!
Skal kurven knækkes, er der brug for at tænke nyt. Det gør partnerskabet ’Røgfri Fremtid’, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden har etableret. Målet er, at ingen børn og unge ryger i 2030.
Just Human er med som partner og bakker op om Røgfri fremtid. Det er en ambitiøst men nødvendigt mål, hvis vi vil udnytte det store potentiale der er for at forebygge livsstilsygdomme i Danmark.

De fleste mennesker, der ryger i dag, røg deres første cigaret før de blev 17. Den del af hjernen som tager beslutninger, den frontale cortex (frontallappen), er ikke engang fuldt udviklet før omkring 21-års alderen. Bottom line; før piger fylder 21 og drenge 25, har den menneskelige hjerne simpelthen ikke nået den voksnes evne til at afveje langsigtede konsekvenser og til at udsætte tilfredsstillelse i dag for mere velvære i morgen.

“We don’t smoke the shit, we just sell it”

– R. J. Reynolds (Founder of the R. J. Reynolds Tobacco Company and Camel cigarettes)