Se video hvor Chris MacDonald fortæller om stress

Hvor hunden i virkeligheden ligger begravet!
Vi har vidst i årevis, at de typer af adfærd som er vigtigst at bremse, hvis man ønsker at forebygge de livsstilssygdomme som røver år fra livet og liv fra årene er 1) rygning, 2) mangel på motion – ofte forårsaget af inaktive arbejdspladser og sofaen, og det er ikke sofaen som holder os inaktive i flere timer. Det er kombi’en af sofa og TV / digital underholdning. Uden TV / digital underholdning ville de færreste mennesker bruge flere timer på bare at sidde på sofaen. Der er en grund til at fjernsynet kaldes “voksen-sut”. Få ting kan distrahere og berolige os mere end et tv-program om mennesker som konkurrerer om at bage den bedste kage eller en serie på Netflix med drager.
3) for meget alkohol, 4) usund mad.
Det vi nogle gange overser er, at disse fire ting, 1) rygning, 2) at spise mad med højt indhold af sukker, salt, og for mange kalorier, 3) for meget stillesiddende tid foran fjernsynet / computeren med underholdning / distraktion og 4) for meget alkohol er de fire aktiviteter, vi mennesker ofte bruger til at berolige stress og sorg i vores liv. Hvis ikke vi reducerer angst i folks liv og mindsker unødvendig sorg (forårsaget af ensomhed, ukonstruktive relationer eller mangel på mening), så bliver det svært at mindske disse fire farlige sundhedsvaner. Det danske udtryk “hvor er hunden virkelig begravet” er passende her. Vi skal huske, at de fleste mennesker, medmindre de har boet isoleret i en hule, ved at rygning ikke er sundt, at motion er godt og alt for mange donuts er skidt. Hunden er ikke begravet i “mangel på budskaber til folk om hvad de skal gøre”, men mere sandsynligt er den begravet i det faktum, at det vi oftest griber til i vores håndtering af stress og angst er de top 4 faktorer, der bidrager mest til kroniske livsstilssygdomme. Vi gør alt for lidt for at løse stress i vores samfund udover at give folk information. Folk har brug for adgang til ægte empowerment, og vi gør helt sikkert for lidt for at installere gode vaner i vores børn. På den positive side, hvis vi kunne hjælpe med at reducere stress / angst i folks liv, og give folk redskaber, for eksempel at sørge for at alle børn får en times kvalitetsmotion hver dag i skolen, og lære dem videnskaben i træningsfysiologi, kvalitetsernæring, søvn og stress, kunne vi udrette store ting.
Der er stærke beviser for, at omkring 80% af alle kroniske sygdomme (sygdomme, der tager ÅR FRA LIV og LIV FRA ÅR), kan tilskrives rygning, dårlig kost og manglende motion. Det peger på den åbenlyse elefant i rummet, at omkring 80% af alle kroniske sygdomme bør kunne forebygges. Omkring 70% af os vil blive syge af en kronisk livsstilssygdom på et tidspunkt, og 80% af disse tilfælde kunne forsvinde, hvis vi formår at påvirke de områder som bestemmer vores sygdomsmæssige skæbne: Feet, fingers and forks (fødder, gafler og fingre, dvs. motion, vægtkontrol, god ernæring, og ikke at ryge). Men vi er nødt til at huske, hvor hunden er virkelig ligger begravet, og gøre alt hvad vi kan for at hjælpe folk til at håndtere stress og reducere angst i deres liv og hjælpe vores børn med at udvikle sunde vaner og sund robusthed.
Hvis vi ikke kan tage os sammen til at gøre det for os selv, bør vi gøre det for vores børn, eftersom VORES BØRN VIL VIDE, AT VI VIDSTE BEDRE!

Se video hvor Chris MacDonald fortæller om søvn her