'More play' - aktivitetspladser til bevægelse, leg og fællesskab

“Man glemmer ikke at lege fordi man bliver gammel, man bliver gammel fordi man glemmer at lege.”

 

More Play Puljen er skabt i tæt samarbejde med KOMPAN. Puljens formål er at give en hjælpende hånd til at realisere drømmen om en lege- og aktivitetsplads, der fremmer sundhed og trivsel i samfundet. Alle foreninger, organisationer, institutioner, kommuner m.m. har derfor mulighed for at søge om at få del i puljens midler.

Sammen med Kompan samarbejder Just Human målrettet for at udvikle og opføre en række lege- og aktivitetspladser, hvor børn og voksne kan mødes og være sammen. Formålet med lege- og aktivitetspladserne er at skabe sociale mødesteder, hvor forældre kan være aktive sammen med deres børn og få samvær, nærvær og gode fælles oplevelser med masser bevægelse.

Kompan og Just Human samarbejder med More Play Puljen målrettet for en fælles vision om at fremme trivsel og sundhed i det danske samfund og dermed sikre de særlige uderum, der effektivt indbyder og øger samvær, leg og aktivitet.

Læs mere og ansøg om midler fra more Play puljen her

Just Human og Kompan skabte den første fælles aktivitetsplads for børn og voksne i Odense i 2017, og i 2018 åbnede plads nr. 2 i Rødekro i Aabenraa Kommune.

Se video fra åbningen i Odense her.

Børn, unge og bevægelse

Vidste du at danske unge har Europarekorden i at være mindst sammen med venner og mest tid foran skærmen? Konsekvenserne når børn og unge bevæger sig for lidt er, at de trives dårligere, de er mindre glade, de bliver mere syge og de har sværere ved at koncentrere sig og lære. Hvem skal du være aktiv med i ferien?

Slået op af Just Human i Torsdag den 4. juli 2019

 

Baggrund for projektet:

Vi mennesker er skabt til at lege og bevæge os SAMMEN. Desværre har vi indrettet et samfund, der ikke understøtter vores behov for bevægelse og fællesskab i tilstrækkelig grad: Kun cirka 26% af danske unge bevæger sig den anbefalede mængde, og ensomhed blandt danske unge har været stigende igennem de sidste 20 år. Hos voksne danskere er der ligeledes en stigning i ensomhed, og mennesker i 30’erne (dvs. den alder hvor mange har små børn) er mindst fysisk aktive af alle aldersgrupper.

Undersøgelser fra Idrættens Analyseinstitut af danskernes motiver og barrierer for at være fysisk aktive viser, at én af de største barrierer er at de voksne hellere vil prioritere tid med familien frem for på motion. I Just Human vil vi gerne hjælpe familierne med en innovativ tilgang: Det behøver nemlig ikke være et spørgsmål om enten-eller, når det handler om forældre-barn-kvalitetstid og motion. Det kan godt være både-og, hvis vi skaber nogle rammer, hvor børn og voksne (forældre, bedsteforældre eller andre) kan være sammen mens de er i bevægelse. Når man leger og bevæger sig sammen opstår der automatisk nærvær. Og det er også noget af det vi ved at danske børn og unge efterlyser – de savner faktisk mere tid og nærvær med deres forældre .

Idrættens Analyseinstitut viser desuden også, at danskerne i højere og højere grad ønsker at dyrke selvorganiseret idræt (ca. 60% i 2016), frem for idræt i forening (ca. 40% i 2016). Det er fleksibelt og kan passes ind når familierne har tid, men det kræver tilgængelige rammer.

Så i Just Human har vi sat os for at gå innovativt til værks og skabe en række pladser rundt i Danmark, som inspirerer og giver mulighed for leg, bevægelse og træning for alle aldre. Chris MacDonald, stifter af Just Human, siger

”Som amerikaner har jeg altid været meget imponeret over, at vi i Danmark er verdensmester i cykelstier og danskernes flotte fokus på grønne områder og naturstier. Selvfølgelig er der altid plads til forbedringer, og efter min mening er det vigtigt, at vi tænker i sociale aktivitetspladser hvor både voksne og børn kan mødes i fællesskab. Initiativet er derfor taget til at få yderligere forbedringer i en positiv retning – så Danmark kan blive ved med at gå forrest i tiltag der øger trivslen.”

Aktivitetsplads for børn og voksne i Odense

Aktivitetsplads for børn og voksne i Rødekro