Just Human’s 4-3-2-1

Vi mennesker er en del af naturen. Derfor er det også naturen, der har bestemt, hvordan vi skal leve for at have sund energi både fysisk og mentalt – og for at slippe fri af de mange alvorlige livsstilssygdomme, vi slås med i dag.

Vi er fra naturens hånd skabt til at få tilstrækkelig søvn, masser af fysisk aktivitet, naturlig mad og til at have gode, sociale relationer. Vi har arvet disse behov fra vores forfædre, der havde brug for dem for at overleve i et barskt liv som jægere og samlere.

Vores moderne verden bringer os meget godt, men den gør det samtidig svært for både børn og voksne at opfylde disse naturlige behov. Vi lever i en verden af mis match – det vil sige en verden, hvor den adfærd, vi opfatter som naturlig, (som fx at sidde på en kontorstol eller foran et computerspil det meste af dagen), langt fra er naturlig for os.

Just Human ønsker at gøre det lettere for både børn og voksne at leve i overensstemmelse med naturens guide til vores biologiske behov. Kun ved at respektere naturen kan vi sikre, at vores børn og unge vokser op med udsigten til et langt liv med mange sunde år.

Vi har udarbejdet konceptet som vi kalder 4-3-2-1, som er en række af de mest effektive tiltag du kan gøre for din egen, andres og planetens sundhed. Du kan selv udvælge hvilke(n) du arbejder på i en periode, og senere kan du måske udvide med en ny vaneændring.

Tænk hvad vi kunne opnå, hvis alle gjorde en indsats på mindst ét af områderne – The power of one, the power of many.

Din sundhed (4):

 1. Fingers (digital og rygning)
 2. Pillows (søvn)
 3. Forks (mad)
 4. Feet (motion)

Din og andres sociale fitness (3):

 1. Respekt for andre mennesker
 2. Empati
 3. Spred venlighed

Planetens sundhed (2 you can do):

  1. Spis mindre kød
  2. Brug mindre plastik

1’eren:

 1. Vi kæmper for en bedre fremtid for den næste generation!

Du kan vælge ét eller nogle få ud, som er gode udviklingsområder for dig. Senere hen kan du måske arbejde med andre af områderne.

Foruden at give inspiration, motivation og viden til enkeltpersoner om hvad vi selv kan gøre i vores liv for bedre sundhed, trivsel og energi, arbejder Just Human samtidigt også for for at samfundet indrettes så det bliver lettere at leve sunde og gode liv;

 • Vi arbejder for at skabe sociale mødesteder hvor børn og voksne kan lege og bevæge sig sammen
 • Vi er aktive med et projekt på skoler der handler om at styrke unge menneskers sociale fitness
 • Og vi arbejder for en røgfri fremtid