Den tabte time til ungdomsuddannelser

Er søvn relevant for ungdomsuddannelser?

Ja, for veludhvilede elever lærer markant bedre i skolen. Mens søvnunderskud er forbundet med lavere karakterer, større fravær, dårligere koncentration og forværret læringsparathed.

En af verdens førende søvnforskere, Dr. Avi Sadeh, har med sin forskning vist, at en times tabt søvn koster et barn cirka to års kognitiv udvikling – det samme som to klassetrin.

I menuen til venstre, kan I finde information til underviseren samt selve undervisningsmaterialet til ungdomsuddannelserne. På siden for grundskolen har vi samlet meget mere inspiration og info til både skoleledelser, fagfolk, forældre og de unge selv – alt sammen relevant i en ungdomsuddannelseskontekst.

 

 

 

Vind et foredrag med Chris MacDonald!

Hvis I som skole anvender undervisningsmaterialet i kalenderåret 2020, kan I være med i konkurrencen om at få besøg af Chris MacDonald, som vil holde et underholdende foredrag for skolens elever og medarbejdere. Det eneste I skal gøre for at deltage er at anvende vores undervisningsmateriale enten til grundskolen eller ungdomsuddannelser og registrere en kontaktperson fra skolen som vi kan få fat på hvis I vinder. Registrer jer hér når I har arbejdet med materialet! 

 

 

Har I spørgsmål eller vil I gerne høre mere, så tøv ikke med at kontakte Eva Molin på em@justhuman.dk


Undervisningsmaterialet er udarbejdet i samarbejde mellem Just Human, UCL v. Pædagogisk konsulent Lars Clausen Center for undervisningsmidler og Sundhedskonsulent Louise Sørensen, Center for Sundhed og Forebyggelse Københavns Kommune med støtte fra Sundhedsstyrelsens Sundhedsfremmepulje.