Kære skoleleder, kære underviser

Hvordan kan man sætte fokus på unges søvn og deres digitale liv, uden at få himmelvendte øjne? Hvordan hænger søvn og det digitale liv sammen med dine elevers mentale trivsel, læringsudbytte og fravær?

Vi håber, at du og din skole i uge  44 har lyst til at sætte fokus på balancen mellem søvn og digitale medier i klassen med temaugen ReloadMe, som Just Human og Red Barnet sammen står bag. 

Vores ambitioner

Vores vision er at flere unge får sunde digitale vaner og får den søvn de behøver for at trives mentalt, socialt, lære og udvikle sig sundt.

Med projektet ønsker vi at skabe en forandring i de unges søvnvaner og brug af digitale medier, så de unge får bedre mulighed for at trives mentalt og have overskud til de nære fællesskaber.

Vi håber på at kommuner, skoler og ungdomsuddannelsesinstitutioner vil tage et medansvar ift. børn og unges mentale trivsel – sammen vil vi klæde unge og deres rollemodeller på til at tage aktiv og oplyst stilling til deres søvnbehov og digitale vaner til fordel for de unges mentale trivsel.

uge 44 – hvad skal der ske?

I løbet af uge 44 kan du bruge et par timer eller dage til at sætte fokus på elevernes trivsel i relation til søvn, mobilen og SoMe. Det er et vigtig emne, men det kan være svært at tale om på en konstruktiv måde. Du kan plukke frit i ReloadMe materialebanken og dykke ned i netop de tematikker, der er relevante for dine elever. Mange unge vil automatisk forvente skæld ud og løftede pegefingre, når voksne taler om søvn og digitale medier. Det vil de dog ikke få fra os. Derimod håber vi, at vi samen med en række skoler og ungdomsuddannelser kan give de unge nogle gode og brugbare indsigter i sammenspillet mellem søvn og digitale medier. 

Skal I være med i 2022?

Over 200 skoler og uddannelser har var med på ReloadMe temauge i 2021. Vi har åbnet for tilmeldingerne til ReloadMe 2022. I kan helt uforpligtende forhåndstilmelde jer og dermed sikre at I får besked når de nye undervisningsmaterialer ligger klar forud for uge 44 2022

Få et sneak peak på de nye undervisningsmaterialer vi lancerer i efteråret:

Tak til vores samarbejdspartnere

Dette projekt er et samarbejde mellem Just Human og Red Barnet. Det er støttet med midler fra Sundhedsstyrelsen og Nordea-fonden.

 
Copyright Just Human 2020 © Produceret af KathArt Interactive