Balancen mellem søvn og digitale vaner

Hvordan kan man sætte fokus på unges søvn og deres digitale liv, uden at få himmelvendte øjne? Hvordan hænger søvn og det digitale liv sammen med dine elevers mentale trivsel, læringsudbytte og fravær?

Gratis undervisningsmaterialer

Vi håber, at du og din skole har lyst til at sætte fokus på balancen mellem søvn og digitale medier i klassen med ReloadMe, som Just Human og Red Barnet sammen står bag. 

Forbedret mental trivsel

Vores vision er at flere unge får sunde digitale vaner og får den søvn de behøver for at trives mentalt, socialt, lære og udvikle sig sundt.

Med projektet ønsker vi at skabe en forandring i de unges søvnvaner og brug af digitale medier, så de unge får bedre mulighed for at trives mentalt og have overskud til de nære fællesskaber.

Vi håber at kommuner, skoler og ungdomsuddannelsesinstitutioner vil tage et medansvar for børn og unges mentale trivsel. Sammen vil vi klæde unge og deres rollemodeller på, til at tage aktiv og oplyst stilling til deres søvnbehov og digitale vaner til fordel for de unges mentale trivsel.

Sæt fokus på elevernes trivsel?

Sæt fokus på elevernes trivsel i relation til søvn og de digitale vaner. Det er et vigtig emne, men det kan være svært at tale om på en konstruktiv måde. Du kan plukke frit i ReloadMe materialebanken og dykke ned i netop de tematikker, der er relevante for dine elever. 

Materialerne er fri for moralisering og løftede pegefingre, i stedet lægger vi høj grad op til reflektion hos eleverne.

Vores håb er, at vi samen med skoler og ungdomsuddannelser kan give unge nogle gode og brugbare indsigter i sammenspillet mellem søvn og digitale vaner, og på den måde hjælpe dem i retning af en bedre balance. 

Skal I være med?

Over 300 skoler og ungdomsuddannelser har tilmeldt sig ReloadMe temauge siden lanceringen i 2021.
I kan tilmelde jer nu – og bruge materialerne lige når det passer ind hos jer! 

Tak til vores samarbejdspartnere

Dette projekt er et samarbejde mellem Just Human og Red Barnet.

Det er støttet med midler fra Sundhedsstyrelsen og Nordea-fonden.

 

For spørgsmål ang. ReloadMe,
kontakt projektleder Eva Molin på em@justhuman.dk

Copyright Just Human 2020 © Produceret af KathArt Interactive