Børn og unge fortjener en røgfri fremtid

Hver dag begynder 40 børn og unge under 18 år at ryge.  Nogle af dem er ikke engang fyldt 13 år. Det skal vi gøre noget ved. Derfor er Just Human partner i Røgfri Fremtid, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag.

Røgfri fremtid arbejder for, at ingen børn og unge ryger i 2030 og at kun 5 pct. af de voksne gør det. Mere end 200 skoler, organisationer, virksomheder og institutioner er allerede en del af Røgfri Fremtid.

Se med i videoen her og hør mere om vores ønsker om at gå forrest og tage action!

Hvad kan jeg gøre som rollemodel?

Røgfri Fremtid har en hjemmeside henvendt til forældre.
Her er gode råd og inspiration til, hvordan forældre og andre rollemodeller kan tage snakken med børn og unge om tobak ud fra tre forskellige situationer:

  • Hvis mit barn ikke ryger
  • Hvis mit barn ryger
  • Hvis jeg selv ryger

Der er også forskelligt materiale til at sætte tobak på dagsorden til forældremøder.
Forældremødematerialerne består udover power point præsentationer eksempelvis af en række ‘dialogkort’, som skal gøre forældre skarpere på situationer, der involverer nikotin og børn. Hvert kort beskriver en situation, der omhandler unge og tobak. Forældrene skal forholde sig til, hvordan de vil tackle de forskellige situationer og derefter diskutere deres overvejelser med andre forældre.

Formålet er at samarbejde om en fælles indsats og at blive enige om fælles aftaler i klassen.

Den nye side er dermed ikke kun henvendt til forældre, men også lærere, skolebestyrelser, sundhedskonsulenter, SSP-konsulenter og andre, der gerne vil have ny inspiration til at tage snakken om tobak.