Jagten på den tabte time (søvn)

Børn og unge sover omkring en time mindre hver nat, end de gjorde for 30 år siden, anslår eksperter. Over en stor del af verden er den unge generation midt i en regulær søvnkrise. De sover ganske enkelt ikke nok. Det går hårdt ud over deres sundhed og udvikling – både mentalt og fysisk. Fx stiger de unges risiko for at føle tristhed og håbløshed med 38 pct. for hver times mistet søvn.

Mange danske børn og unge sover alt for lidt og møder i stigende grad trætte og uoplagte op i skolen.

Derfor sætter Just Human og Chris MacDonald fokus på børn og unges søvn. Vi jagter den tabte time. Hvor er den blevet af? Og ikke mindst – hvordan får vi den tilbage?

Med støtte fra Sundhedsstyrelsen iværksætter Just Human i 2019 kampagnen ‘Jagten på den tabte time’ med film og undervisningsmaterialer målrettet unge, forældre og skoler i forhold til søvn.

Nedenfor finder du indlæg, der fortæller mere om konsekvenserne af børn og unges søvnkrise samt en vox-pop som er set mere end 1,4 mio gange. Du kan også starte med at klikke rundt i hjernen for at få et hurtigt overblik over, hvor meget søvn betyder – for os alle sammen. 

Vox-pop – Chris MacDonald taler med teenagere om søvn

Følg Chris MacDonald på jagt efter svar fra de danske teenagere: ”Er der noget, der stjæler jeres nattesøvn?”, spørger han dem blandt andet i denne video. Videoen er et led i Just Humans arbejde for at få teenagere til at sove lidt mere: Læs mere om ”Jagten på den forsvundne time” og få mere viden om unge og søvn her: http://www.justhuman.com/indsatsomraader/soevn/

Slået op af Just Human i Fredag den 15. december 2017

Tak til Sundhedsstyrelsen, som har støttet denne kampagne under Satspuljen for unges mentale helbred!

Til dig der er ung

Til forældre: Råd og tips

Til lærere: Undervisningsmateriale og inspiration

Til skoleledelsen: Du kan skabe rammerne for søvn og bedre indlæring

Til professionelle indenfor unges mentale trivsel