Søvn - Jagten på den tabte time

Jagten på den tabte time er et tilbud om undervisningsmateriale der henvender sig til hhv. grundskolens ældste klassetrin og til ungdomsuddannelser.

God og nok søvn er en forudsætning for, at unge (og mennesker i alle aldre) kan lære, løse komplekse opgaver, fungere socialt samt have energi og godt humør. Unges hjerner har særligt brug for søvn fordi hjernen ‘bygges færdig’ mens de unge sover. Hvis de sover for lidt, kan konsekvensen være at deres hjerner ikke udvikles optimalt. Et bredt kig på moderne unges sovevaner viser, at de unge i dag sover en time mindre i gennemsnit end de unge gjorde for bare 30 år siden. I dag er 7 ud af 10 danske unge trætte flere gange om ugen.

 

 

 

Vind et foredrag med Chris MacDonald!
Hvis I som skole anvender undervisningsmaterialet i kalenderåret 2020, kan I være med i konkurrencen om at få besøg af Chris MacDonald, som vil holde et underholdende foredrag for skolens elever og medarbejdere. Det eneste I skal gøre for at deltage er at anvende vores undervisningsmateriale enten til grundskolen eller ungdomsuddannelser og registrere en kontaktperson fra skolen som vi kan få fat på hvis I vinder. Registrer jer hér når I har arbejdet med materialet!

 


Ved at arbejde målrettet for at unge/elever får optimeret deres søvn, kan skoler og uddannelsesinstitutioner opleve mere veludhvilede elever, der trives bedre og er markant mere læringsparate og koncentrerede til undervisningen. Tilstrækkelig med søvn kan ligeledes mindske fravær og højne karakterer hos elever, der normalt sover for lidt.

Just Human og Chris MacDonald har derfor fokus på børn og unges søvn. Vi jagter den tabte time. Hvor er den blevet af? Og ikke mindst – hvordan får vi den tilbage?

Er du lærer/skoleleder og vil du være med i jagten – og dermed arbejde for, at børn og unge kan vinde den tabte søvn tilbage?

Klik dig videre på de to knapper nedenfor og find vores undervisningsmateriale til projektets to hovedmålgrupper. Du kan også finde meget mere information og inspiration.

Repræsenterer du en uddannelsesinstitution, der er interesseret i at høre mere om muligheden for deltagelse i efterårets (2020) projekt, er du velkommen til at kontakte projektkoordinator Eva Molin på em@justhuman.dk

 

I videoen her taler Just Humans stifter Chris MacDonald med en række unge om deres søvn:

Den tabte time 2020

Kære skolelærere, skoleledelser og forældre! Vidste I at teenagere lærer dårligere når de sover for lidt eller for dårligt? At de bliver i dårligere humør og trives dårligere mental og socialt? Ja det ved I helt sikkert godt, for I mærker det dagligt i 7.-9. klasse og på ungdomsuddannelserne.Den gode nyhed er at vi har et godt, gratis og spritnyt tilbud til jer her:Just Human med sin stifter Chris MacDonald har med støtte fra Sundhedsstyrelsen skabt et undervisningsmateriale, samt masser af inspiration og viden som I kan bruge til at understøtte jeres elevers indlæring og trivsel.Alle kan bruge materialet på egen hånd, og vi har desuden plads til otte skoler i efteråret 2020, som vil medvirke i test af elevernes søvn og trivsel før/efter interventionen, samt en række videoer om unge og søvn. Dette vil give jer et unikt indblik i de unges trivsel og effekten af en søvnfremmende indsats på jeres skole. Det vil desuden vise omverdenen at I som skole gør en positiv indsats for elevernes trivsel og indlæring.Hvis I vil melde jer eller høre mere, så tøv ikke med at kontakte Eva Molin på em@justhuman.dk PS. Forældre og unge må naturligvis gerne prikke til deres lærer/skoleleder. Tak for hjælpen!www.dentabtetime.dk

Slået op af Just Human i Fredag den 28. august 2020

 

 

 

‘Jagten på den tabte time’ er skabt med støtte fra